NOVI GLAS

Policajci iz Foče dobitnici nagrade “Večernjih novosti” – “Najplemenitiji podvig godine”!

Policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Nemanji Trivunu i Đorđu Eleku iz Foče danas je u Beogradu uručena srebrena plaketa „Najplemenitiji podvig godine“ na svečanosti koja je organizovana u okviru akcije „Večernjih Novosti“.

Oni su, u avgustu prošle godine, iz nabujale Drine spasili dva dječaka starosti 12 i 13 godina.

Dječaci su bezbrižno otišli u ribolov, kada je Drina, usljed puštanja vode u hidroelektrani na rijeci Pivi, naglo nadošla. Dječaci su ostali zarobljeni na temelju jednog od stubova mosta.

Uspaničeni roditelji pokušali su da dođu do njih, ali jaka matica i duboka rijeka to nisu dozvoljavali.

“Zvali smo policiju u pomoć, za nekih 20 minuta stvorili su se se i čamci i ljudi i sve je ispalo tako dobro. I ovom prilikom želio bih da se zahvalim toj ekipi koja je spasila našu djecu”, rekao je tada Srećko Uskoković, roditelj jednog od dječaka.

A ta hrabra ekipa bili su pripadnici Jedinice za podršku Nemanja Trivun i Đorđe Elek. Nisu oklijevali, nego su našli najpogodnije mjesto i u čamcu se spustili u nabujalu Drinu.

“Otišli smo otprilike kilometar iznad tog mjesta jer smo smatrali da jedino odatle može da se priđe tom stubu, zbog toga što je bila jaka struja i vrlo teško bi uzveslali uzvodno”, rekao je tada Nemanje Trivun.

“Došli smo brzo, djeca su bila malo preplašena, ušla su brzo na čamac, došli smo do obale”, istakao tom prilikom Đorđe Elek.

> NASLOVNA – NoviGlas <

“Mi se i ne hvalimo, niti treba da se time hvalimo, to je naša dužnost, za to primamo platu, za to smo se i školovali”, dodao je tom prilikom Trivun.

Očigledno, tradicionalna nagrada Večernjih novosti“ je otišla u prave ruke!

 

Novi Glas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!