NOVI GLAS

Polomljena šajba otkrila vozača koji je udario pješaka pa pobjegao

Policija je pronašla Ljubomira Crnomarkovića (28) iz Prijedora, koji je pobjegao nakon što je u tom gradu škoda fabiom udario pješaka N.J. (27) iz Laktaša, a potom i zamijenio oštećenu šajbu na vozilu, kako bi, vjeruje se, sakrio tragove.

“On je u subotu oko 16.40 udario mladića na pješačkom prelazu, a nakon toga se nije zaustavio, već je nastavio vožnju. U narednih nekoliko sati uspio je i zamijeniti napuklu šajbu, ali i pak-treger, najvjerovatnije kako se ne bi otkrilo da je učestvovao u nezgodi. Pronašli smo staru, oštećenu šajbu i ona će biti dokaz protiv Crnomarkovića”, pojašnjava izvor “Nezavisnih” upućen u istragu.

Po njegovim riječima, nakon što im je nezgoda prijavljena, pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor su se digli na noge kako bi pronašli odbjeglog vozača.

“Početne informacije nisu bile od velike koristi policiji. Bila je poznata samo marka vozila, te boja – siva”, pojašnjava naš sagovornik.

Kako dodaje, njihov detaljan rad ipak je urodio plodom, i to već oko 20.30.

“Na osnovu operativnog rada na terenu i prikupljenih dokaza policajci su pronašli oštećeno vozilo te identifikovali vozača”, saopšteno je juče iz prijedorske policije.

Kako su dodali, u ovoj nezgodi, u Ulici akademika Jovana Raškovića, pješak je lakše povrijeđen, te je vozilom Hitne pomoći prevezen u Opštu bolnicu Prijedor. Kako saznajemo, ima posjekotine po glavi.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uviđaj na mjestu nezgode izvršili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

Izvor blizak istrazi otkriva da su od Crnomarkovića uzeti uzorci krvi i urina, koji će biti vještačeni, kako bi se utvrdilo da li je bio pijan.

“Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju”, navela je Vesna Pačariz, portparol Policijske uprave Prijedor.

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI