NOVI GLAS

Bijeljina – Među mladima najpopularniji “Instagram”

Među osnovcima u Bijeljini najpopularnija društvena mreža je “Instagram”, pokazali su rezultati male ankete koju je NoviGlas sproveo među djecom osnovnoškolskog uzrasta. Međutim, da li su svjesni opasnosti koja vreba na internetu?

Povod za ovo malo “ispitivanje” bilo je edukativno predavanje koje je Policijska uprava Bijeljina organizovala u Osnovnoj školi “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini. Predavanje je bilo posvećeno bezbjednosnim rizicima korištenja  društvenih mreža.

Direktor škole Radenko Savić rekao je da se predavanja o opasnostima na internetu održavaju redovno.


“Škola nema slobodan pristup internetu i na časovima je zabranjena upotreba mobilnih telefona, a tokom školske godine nije bilo prijava djece, niti roditelja o zloupotrebama na društvenim mrežama”, rekao je Savić. 

Učenik završnog razreda Marko Ristić kaže da je među djecom najpopularnija društvena mreža “Instagram” i da zaista postoje brojne opasnosti od zloupotreba, ali da je poznavanje savremenih tehnologija najbolji način da se korisnici zaštite od loših dešavanja.

“Zloupotrebe na društvenim mrežama češće vrše odrasli koji koriste naivnost mladih sagovornika, zbog čega je vrlo važno isticati da ne treba dogovarati sastanke sa sagovornicima na društvenim mrežama”, kaže ovaj osnovac. 

 

Najčešća krivična djela u Bijeljini, kada je ovaj segment u pitanju, su utaje mobilnih telefona, a što se tiče zloupotreba na internetu tokom školske godine na ovom području nije bilo prijava među djecom školskog uzrasta.

Portparol PU Spomenka Nenić najavila je nastavak preventivnog policijskog djelovanja u osnovnim i srednjim školama na sprečavanju svih oblika maloljetničke delinkvencije i drugih oblika socijalnog ponašanja. 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!