NOVI GLAS

Bijeljina – Eparhija zvorničko – tuzlanska osnovala dobrotvornu organizaciju

Krajem decembra prošle godine u Bijeljini je zvanično registrovana Dobrotvorna organizacija “Trojeručica”. Sjedište novonastale organizacije je u Bijeljini, a u narednom periodu, u svih deset namjesništava biće formirani pododbori, potvrđeno je za NoviGlas iz Eparhije. 

Kako je za NoviGlas izjavio đakon Velislav Mišura, predsjednik Organizacije, “Trojeručica” je osnovana blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko – tuzlanskog Gospodina Fotija i ima nekoliko ciljeva.

“Planiramo da kontinuirano pomažemo višečlane porodice koje žive na rubu egzistencije, podižemo društvenu svijest o potrebi pomoći porodicama u prevazilaženju siromaštva, podizanju nataliteta, prevazilaženju bijele kuge, smanjenju iseljavanja mlade obrazovane populacije iz zemlje”, kaže Mišura i dodaje da planiraju organizovati i brojne društveno – korisne akcije, ali i seminare, predavanja i edukativne forume. 

S obzirom da je udruženje još uvijek u povoju, Mišura poziva sve zainteresovane koji su u mogućnosti i žele da budu dio ove dobrotvorne organizacije da se priključe jer je, kako ističe, organizacija otvorena za sve.

“Otvorili smo žiro – račun u “Sberbanci” za novčane uplate, a hranu, odjeću i ostale potrepštine oni koji žele mogu ostaviti pri svakom našem Hramu. Sva sredstva koja budu uplaćena biće transparentno utrošena,vođena i prikazana”, precizira za NoviGlas đakon Mišura.

Osnovni podaci

Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske “Trojeručica”
Broj telefona: 065/664-825
E-pošta: dotrojerucica@gmail.com
Žir.rač.:567-343-27000105-26 SBERBANK
Dev. rač.:567-343-00001646-15 SBERBANK

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!