NOVI GLAS

Ambasador Makedonije : “Bila bi nam čast da se makedonska zastava vijori Bijeljinom”

Sjeverna Republika Makedonija želi da otvori počasni Konzulat u Bijeljeni, s obzirom na specifičan geografski položaj našeg Grada, blizinu Srbije i Hrvatske, ali i rijeke Drinu i Savu, najavio je danas nakon sastanka sa predstavnicima bijeljinske Gradske uprave otpravnik poslova Ambasade Sjeverne Republike Makedonije u BiH Riste Velkovski.

– Bila bi nam izuzetna čast da se makedonska zastava vijori Bijeljinom. Prvi put sam u Bijeljini i veliko mi je zadovoljstvo što sam posjetio ovaj Grad. Razgovarali smo o unapređenju ekonomske saradnje, s obzirom na to da je makedonski Grad Kumanovo pobratim Bijeljine sa kojim već postoji saradnja u oblasti kulture i sporta – istakao je Velkovski, dodajući da je u planu povezivanje privrednih komora da bi se unaprijedila privredna saradnja.

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Dragan Đurđević je naveo da saradnja Bijeljine i Kumanova traje godinama i da očekuje da će privredna saradnja biti podignuta na viši nivo.

– Cilj nam je da naše privrednike povežemo sa privrednicima Republike Sjeverne Makedonije kako bi se razvijala saradnja na obostranu korist – istakao je Đurđević, koji je uputio poziv novom ambasadoru da čim bude izabran posjeti Bijeljinu.

> NASLOVNA – NoviGlas <

On je izrazio očekivanje da će saradnja sa Sjevernom Republikom Makedonijom da se razvija prvenstveno u oblasti drvoprerađeivačke industrije, ali i u proizvodnji i preradi povrća.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!