NOVI GLAS

Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana – Snjegovi nakon sunca!

U Bosni i Hercegovini, u drugom dijelu dana biće pretežno oblačno vrijeme, a u večernjim satima u Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. Od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak biće i jakih udara vjetra s juga.

Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U ponedjeljak, 11. februara, u Bosni i Hercegovini oblačno. Očekuje se prelazak frontalnog poremećaja koji dolazi sa zapada, što će usloviti padavine i pad temperature vazduha u BiH.

U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana usljed opadanja temperature vazduhai u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg i to u zapadnim, centralnim i istočnim područjima.

Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 60 litara. Očekivana visina novog snijega je od pet do 15 centimetara, na planinama i do 30 centimetara. Sutra vjetrovito. Ispočetka jugo, a sa prolaskom fronta vjetar mijenja smjer na sjever.

Najtopliji dio dana u jutarnjim satima. Očekivana temperatura vazduha većinom između 4 i 10 stepeni. Sa dolaskom padavina temperatura u opadanju.

U utorak, 12. februara, pretežno oblačno vrijeme. Očekuje se slab snijeg u centralnim i istočnim područjima.

U Hercegovini pretežno vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine, vjetrovito u cijeloj BiH. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između -3 i 2, na jugu do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između nula i 5 stepeni, na jugu BiH do 9 stepeni.

U srijedu, 13. februara, u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak prognozira se snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima i kiša.

U Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine gdje se tokom noći na četvrtak očekuje susnježica ili snijeg.

Vjetrovito u cijeloj BiH. Vjetar u većem dijelu Bosne umjeren sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -6 i nula, na jugu do 2.

Najviša dnevna temperatura z uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 4 do 7.

U četvrtak, 14. februara u većem dijelu BiH oblačno. Umjerena naoblaka na jugu. U Bosni slab snijeg ili susnježica. U sjevernim područjima slaba kiša.

Bez padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -4 i 1. Najviša dnevna temperatura uglavnom između nula i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!