NOVI GLAS

“Zlatni” Borovčanin MVP, ubacio 27 koševa u finalu danskog kupa!

Košarkaši Horsens IC osvojili su kup Danske protekle sedmice pobjedivši ekipu Baken Bears. Vedran Borovčanin, kome je ovo bilo četvrto finale Kupa u Danskoj, a drugo osvojeno zlato, proglašen je za MVP finala, sa postignutih 27 koševa.

“Kup u Danskoj je turnir koji ima prestižni karakter jer znači mnogo timovima i košarkaškoj federaciji iako ne vodi u dalje evropske turnire kao regularno prvenstvo. Finale smo odigrali na visokom nivou i od samog početka kontrolisali utakmicu sve do kraja, tako da smo ovaj put izbjegli neizvjesnu završnicu, zbog koje smo imali loše iskustvo,  jer smo 2017. godine izgubili finale i pored prednosti od devet poena na nepuni minut do kraja”, rekao je za InfoBijeljina Vedran Borovčanin.

Dodaje da je osvajanje Kupa dobra motivacija i ohrabrenje za tim pred nastavak prvenstava jer ih prvo čeka borba za što bolju poziciju pred playoff, a posle toga i sama završnica i borba za medalju.

Borovčanin za InfoBijeljina navodi da će sa danskim Horsensom produžiti ugovor na još dvije sezone.

“Što se tiče mojih planova vezanih za košarku, u završnoj sam fazi potpisivanja i produženja ugovora za još dvije sezone, i mislim da će to biti moj poslednji ugovor kao aktivni igrač”, zaključio je na kraju Vedran.

> NASLOVNA – NoviGlas <

Podsjećamo Vedran Borovčanin je 2013. godine iz Radnika prešao u danski Horsens IC i je jedan od najboljih igrača tog tima. Protiv Radnika je u septembru 2017. godine odigrana i prijateljska utakmica, na mini turneji u sklopu kojih su Danci imali pripreme na našem području.

 

(infobijeljina)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!