NOVI GLAS

Gdje je najbolja bijeljinska odbojkašica?

Ruski klub Proton Saratov izgubio je najveće pojačanje Slađanu Erić, zbog administrativne greške. O povratku deportovane odbojkašice nema jasnih indicija, a ruski mediji pišu da je dobila i zabranu ulaska u Rusiju na pet godina, sve zbog neprofesionalnosti ruskog kluba.

Jedna od najboljih sportistkinja sa ovih prostora provela je tri dana u izolaciji na aerodromu Šermentijevo, nakon čega je sudskom odlukom deportovana iz Rusije, što je klub na kraju potvrdio.

Proton Saratov se u početku nije oglašavao o odsustvu odbojkašice koja je u decembru potpisala ugovor do kraja ove sezone.

Očekivalo se od Slađane Erić da pomogne ekipi u pomjeranju sa dna tabele i znatno konkurentnijim nastupima u domaćem takmičenju, međutim, tome su se isprečili amaterizam kluba i ruska birokratija. 

Iako je Erićeva već zaigrala za Saratov 20. januara, pred narednu utakmicu je nije bilo. U početku – tišina. Čelnici kluba se nisu izjašnjavali o njenom odsustvu 27. januara, da bi pod pritiskom javnosti saopštili da je riječ o bolesti Erićeve, šest dana kasnije na ruskoj društvenoj mreži V Kontakte.

Informacija o deportaciji Erićeve je ipak izašla na vidjelo, a menadžer ekipe Andrej Afinogenov je dao izjavu za ruski list “Komsomolskaja pravda”. 

Afinogenov je odbio da komentariše “tračeve“ i izjavio da će Erićeva najvjerovatnije imati prilike da narednu utakmicu zaigra 9. februara u Kalinjingradu: “Možda i malo kasnije”.

> NASLOVNA – NoviGlas <

O tačnom prebivalištu Erićeve novinarima nije dao dalje informacije, niti ime čelnika kluba koji bi bio u stanju da javnosti saopšti činjenice. 

Na društvenim mrežama Saratova i Erićeve i dalje je muk.

 

(B92)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!