NOVI GLAS

Dojučerašnji defanzivac “Radnika” iz Bijeljine se javio iz Uzbekistana!

Momak rođen u Kruševcu, koji je većinu svoje karijere proveo u BIH, sada je otišao korak dalje i iz bijeljinskog Radnika otišao u Adižon, uzbekistanskog superligaša.

“Raskinuo sam ugovor sa Radnikom i potpisao za Adižon na godinu dana. Kad se pojavila ova mogućnost pričao sam sa trenerom Žižovićem i direktorom Tomićem i oni su mi izašli u susret zbog mojih godina i nisu mi pravili problem“, rekao je Aleksić na početku razgovora za Mondo.

On ne krije razlog zbog kojeg je odlučio da napusti Bijeljinu i ode u bivšu sovjetsku republiku, udaljenu oko 6000 kilometara.

“Ovo je veliki izazov za mene, ali iskreno, ovdje sam došao i iz finansijskih motiva“, rekao je Aleksić.

U uzbekistanskoj ligi, kako kaže ima dosta igrača sa naših prostora, a prvenstvo počinje u martu i trajaće do decembra.

“Svoj novi klub nisam poznavao, sada polako upoznajem svoje saigrače i klub. Trenutno smo u Taškentu gdje se ekipa priprema, a još nisam bio u Andižonu. Klub se vratio u najviši rang i cilj je opstanak u ligi. Trenutno sam jedini sa naših prostora u klubu, do kraja prelaznog roka možda dođe još neko“.

Vjeruje da neće imati problema da se uklopi.

“Prvi utisci o Taškentu su vrlo pozitivni, izuzetno je lijep grad i rekao bih da podsjeća na evropske. Priča se ruski, ali ima igrača koji pričaju engleski pa se tako sporazumijevamo i mislim da neće biti problema da se uklopim”, istakao je Aleksić.

Osim Aleksića bijeljinski Radnik su napustila još trojica igrača, a klub je trenutno na sedmom mjestu Premijer lige BIH, sa četiri boda više od ekipe uz zoni ispadanja.

“Radnik je u prvom dijelu imao dobru ekipu i trebali smo da osvojimo više bodova. Sada su otišla četiri igrača, osim mene, kub su napustili i Martinović, Franić i Glišić, ali došli su novi kvalitetni igrači i mislim da će trener Žižović uspjeti da sve lijepo uklopi i da će Radnik krenuti ka gornjem dijelu tabele. Ova ekipa i klub zaslužuju borbu za vrh, a ne za opstanak, i to im od srca želim“, poručio je Aleksić.

 

(mondo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!