NOVI GLAS

Policajac kažnjen jer je prekoračio brzinu tokom potjere za pljačkašima!

Vrhovni sud Švajcarske u Ženevi odbio je žalbu policajca koji je kažnjen novčanom kaznom od 528 evra zbog prebrze vožnje tokom potjere za pljačkašima koji su, navodno, opljačkali bankomat, javili su švajcarski mediji.

Radari su tokom potjere dva puta zabilježili brzinu policijskog vozila.

Prvi put je prekoračenje ograničenja brzine bilo 30 kilometara na čas, dok je drugi radar pokazao prekoračenje dozvoljene brzine od 42 kilometra na čas.

Tužilaštvo je procijenilo da je prvo prekoračenje bilo u skladu sa taktičkim zahtjevima, ali je kantonalni sud u Ženevi presudio da se u drugom slučaju radi o ozbiljnom kršenju propisa u saobraćaju i policijskom službeniku potvrdio odluku o novčanoj kazni u iznosu od 600 švajcarskih franaka, javila je švajcarska novinska agencija SDA.

Sud je saopštio da je brzina tokom potjere morala biti “srazmjerna”, te da je velika brzina opravdana ukoliko su ugroženi životi ljudi.

U odluci suda navodi se da je policajac znao da osumnjičena lica neće nikoga povrijediti, te da je trebalo da vozi brzinom koja ne ugrožava druge, bez obzira na to što je zaustavljanje kriminalaca u javnom interesu.

 

(srna)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!