NOVI GLAS

Ruski trgovinski lanac otvorio supermarket u Njemačkoj – Nude najniže cijene!

Ruski trgovački lanac Torgservis pokušaće da u Njemačkoj napravi ono što još nikom od stranaca nije uspjelo – Da vrlo niskim cijenama pokuša snažno da zakorači na njemačko tržište koje ima više od 80 miliona ljudi. 

Kao prvo odredište za market pod imenom Mere namjerno je određena istočna Njemačka, tačnije grad Lajpciga ruski vlasnici žele da vide mogu li ovim poslovnim modelom započeti svoje seljenje na zapad.

U Nemačkoj su najpoznatiji od jeftinih trgovačkih lanaca Lidl i Aldi, čiji su se marketi na istoku Njemačke zasigurno zabrinuli zbog najave da će novi lanac prodavnica sve cijene znatno sniziti, o čemu svjedoči i krilatica s kojom posluju: “Samo najniže cijene svakog dana”. 

Na primjer, šerpu s poklopcem prodaju za 2,67 evra, a litar mlijeka za 0,49. A dodatnu simboliku njemačkim medijima stvara to što je svoju prvu prodavnicu Torgservis otvorio upravo u zgradi u kojoj je nekada dućan imao Aldi. Ta prodavnica je počela da radi ove nedjelje i odmah je privukla brojne kupce.

Njemačke medije je posebno zaintrigirao izgled unutrašnjosti, koja ih podsjeća na prve ovakve supermarkete koji su se u Njemačkoj otvorili šezdesetih godina. Pod neonskim svhetlima nalaze se velike palete s kojih kupci direktno uzimaju robu. Čak  70 odsto svih artikala je hrana, a ostatak su odjeća, hrana za ljubimce i kućne potrepštine. Torgservis je inače trgovački lanac čiji se supermarketi u Rusiji zovu Swjetofor i Mayak, a pod imenom Mere posluje u Rumuniji. 

Prodavnice ima i u Kazahstanu, Kini i Azerbejdžanu.

 

(b92)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .