NOVI GLAS

Jedan od najvećih svetskih studija kupio srpskog proizvođača video igara

Izdavač planetarne hit igre Fortnite, Epic Games, kupio je novosadski studio 3Lateral, koji je već radio na svjetski uspješnim igrama.

Sjećate li se odlične i napete Hellblade: Senua’s Sacrifice igre? Trebalo bi, jer osim toga što je igra fantastična i nosi humanu poruku, Hellblade je razvijao i 3Lateral studio iz Novog Sada, koji je pobrao pohvale širom svijeta za način na koji je ljudske emocije i likove prenio u virtuelni svijet.

3Lateral je na svom sajtu 23. januara potvrdio da je postao dio Epic Games tima, ali nije objavljena suma, za koju su Novosađani prešli pod okrilje Fortnite tvorca.

– 3Lateral, vodeći proizvođač digitalne humane tehnologije i kreativnog sadržaja, pridružuje se Epic-u u akviziciji, koja će donijeti značajno povećanu investiciju u 3Lateral tim. 3Lateral, baziran u Srbiji, nastavlja da podržava gejming, filmsku i industriju televizije (reklame), dok će istovremeno raditi na razvoju naprednih virtuelnih ljudskih likova i stvorenja kroz Unreal Engine – stoji u saopštenju na sajtu novosadskog studija.

3Lateral i Epic Games su već radili na nekoliko projekata, među kojima izdvajaju A Boy and His Kite, Siren, Digital Andy Serkis, i naravno Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Vladimir Mastilović iz 3Lateral tima dolazi na čelo Epic Games svjetskog tima za digitalne humane tehnologije, dok će novosadski studio nastaviti uobičajeno i bez prekida da sarađuje sa svim dosadašnjim partnerima. S obzirom na to da studio ostaje u Srbiji to će biti prilika da im se pridruže novi kreativni ljudi iz zemlje i regiona, navedeno je u zaključku izjave 3Lateral i Epic Games studija za medije.

 

(blic)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .