NOVI GLAS

Dileri koji su bacili tvora na policiju negirali krivicu

Banjalučani Vladimir Sumonja (29) i Luka Tomašević (26), koji su prilikom hapšenja bacili tvora na policiju, u Okružnom sudu Banjaluka negirali su krivicu za šverc marihuane, spida i ekstazija.

Optužnicu protiv njih podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo, koje ih tereti da su švercovali narkotike od januara do 9. novembra 2018. godine. Sumonja i Tomašević su u prisustvu advokata Marka Mikeša i Jadranke Ivanović pred sudijom izjavili da nisu krivi za ono što im se stavlja na teret. Nakon njihovog izjašnjenja ovaj predmet biće upućen novom vijeću, koje će zakazati suđenje.

Prema optužnici, Sumonja i Tomašević su od njima poznatih osoba radi dalje prodaje kupovali marihuanu, spid i ekstazi i držali ih u vikendici u ulici Franca Šuberta u Banjaluci. U toj vikendici su imali i opremu za improvizovanu proizvodnju modifikovane marihuane skank.

Prema dokumentaciji iz istrage, Sumonja i Tomašević su, nakon što ih je policija otkrila, pokušali da unište narkotike i sakriju tragove. Kada su policajci došli pred vikendicu u kojoj su oni bili i pozvali ih da izađu, začula se galama “popadaćemo”, “ne gine nam zatvor”, “bacaj prah u sudoper i puštaj vodu”. Tom prilikom oni su iz kuće na policajce bacili divljeg živog tvora.

Policija je nakon toga upala u vikendicu i zatekla Sumonju i Tomaševića koji su uništavali i prosipali spid u odvode, nakon čega su uhapšeni. Prilikom pretresa vikendice i njihovih stanova policija je pronašla 2,4 kilograma skanka, 218 grama spida, te 131 gram ekstazija.

 

(glassrpske)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!