NOVI GLAS

Uhapšen kontroverzni Đorđe Višekruna zbog prijetnji Vučiću i Brnabićevoj!

Po Interpolovoj potjernici danas je u Mađarskoj uhapšen Đorđe Višekruna zbog prijetnji smrću upućenih državnom vrhu, prenose beogradski mediji.

Kako se navodi, Višekruna je u više navrata uputio prijetnje preko društvenih mreža predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

Višekruna je bivši član SNS-a, koji je isticao svoju veliku bliskost sa najvišim stranačkim funkcionerima, uključujući i Aleksandra Vučića. Postao je poznat nakon što je u emisijama i na društvenim mrežama teško optužio vrh partije i samog Vučića za pljačku, homoseksualizam, izdaju i mnogo šta još.

Potjernica za Višekrunom raspisana je krajem prošle godine po nalogu Višeg suda u Beogradu, izjavila je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Prethodno mu je Viši sud, na prijedlog tužilaštva, odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva. Rješenje o određivanju pritvora donijeto je 25. decembra.

Višekruna se tereti za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i proganjanje, a istragu protiv njega vodi posebno tužilastvo za visokotehnološki kriminal.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .