NOVI GLAS

Zaplijenjen skank vrijedan milione – Drogu prijavili kao obuću

Paketi sa blizu 400 kilograma skanka pronađeni su kontrolom kamiona prijavljenog za carinjene pošiljke obuće na graničnom prelazu Gradiška, a uhapšeni su vozač i suvozač koje sumnjiče za šverc narkotika.

Vrijednost narkotika procjenjuje se na oko dva miliona KM, a oni su bili namijenjeni tržištu Njemačke. Akciju pronalaska droge i hapšenje izveli su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji su, kako saznajemo, imali informaciju o mogućem krijumčarenju droge.

Nezvanično, narkotici su bili skriveni među kutijama obuće i auto-dijelova i istražiocima je trebalo skoro četiri sata da sve istovare.

“Dokazi ukazuju na to da je trebalo da osumnjičeni narkotike prevezu iz BiH do kupca u Njemačkoj. Vozač je iz Sarajeva, gdje je utovaren dio narkotika. Drugi dio je natovaren u Bugojnu. Kamion je vlasništvo transportne firme iz Bugojna”, kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, istražioci SIPA su saznali za plan narko-dilera, pa su ih pratili i u Gradišci organizovali zasjedu.

“Praćeni su deset dana, a vjerujemo da su bili dio organizovane grupe švercera narkotika. Pošiljka je trebalo da u Gradišci bude carinjena i da, ako droga ne bude otkrivena, dobije legalne papire kao roba za izvoz” rekao je naš izvor.

SIPA je potvrdila da su u akciji pod nadzorom Tužilaštva BiH pronašli oko 30 paketa skanka prilikom kontrole teretnog vozila u Gradišci.

 

 

 

(glassrpske)

POSTANIMO PRIJATELJI