NOVI GLAS

Uhapšena direktorka Doma zdravlja, naplaćivala radno mjesto 3000-5000 evra!

Po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK Bihać, pripadnici Federalne uprave policije, Detašman Bihać, uhapsili su jutros direktoricu Doma zdravlja Bihać Anelu Softić Kasumović, te zaposlenike Doma zdravlja Bihać Adnana i Nermanu Lipovača, potvrđeno je i zvanično iz Tužilaštva USK.

Oni se sumnjiče za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanje dara ili drugih oblika koristi.

“Osumnjičenoj Kasumović Softić Aneli se stavlja na teret da je tokom 2018. i početkom 2019. godine, uz pomaganje osumnjičenih Lipovača Adnana i Lipovača Nermane, nezakonito u radni odnos primila veći broj lica, od kojih je zauzvrat primala novčane iznose od 3. 000 do 5. 000 hiljada evra po radnom mjestu”, naveli su iz Tužilaštva, prenosi “Faktor.ba”.

Pretresom koji u Domu zdravlja Bihać traje od jutarnjih sati rukovodi tužilački tim Kantonalnog tužilaštva USK Bihać, a uhapšeni će u toku dana biti sprovedeni u prostorije Federalne uprave policije, Detašman Bihać radi daljnje kriminalističke obrade.

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI