NOVI GLAS

I ove subote održan protest opozicije u Beogradu (Foto/Video)

Nekoliko hiljada građana Beograda je učestvovalo večeras na protestu protiv nasilja “Jedan od pet miliona – počelo je”. Protest je prošao bez incidenata, a građani su poručili da će i naredne subote ponoviti protest.

Još jedan protest “1 od 5 miliona” počeo je okupljanjem na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Za saobraćaj je bila zatvorena Vasina ulica, a okupljeni, kako javljaju reporteri “Blica”, su nosili pištaljke i transparente. Među okupljenima su večeras bili i roditelji čija su djeca nestala.

– Vjerujte nam da nam je jedina želja da ovaj sistem promijenimo. Ne nasjedajte na spinove i ljude koji kažu ovako ili onako, želja nam je samo jedna, vjerujte – rekao je Trifunovć i nastavio:

– 105 profesora nam je dalo podršku, bit će nas sve više, ovaj građanski protest će postati lavina koju niko neće moći da zaustavi, šeta sve više gradova, Srbija se budi.

Trifunović je pročitao i, kako je naveo pismo opoziciji.

– Razlikujemo se od njih civilizacijski, nemamo vođu, ne slijedimo nikoga. 30 godina nas nazivaju izdajnicima i plaćenicima, ovo mora biti posljednji put, u suprotnom ova država neće postojati. Ovdje smo zbog nas, ne zbog ljevice, ne zbog desnice. Sa ovog mjesta, pozivam političare koji šetaju sa nama da poslušaju svoj narod – rekao je on

– Hoćemo plan, da nam se predstavi jasan plan države kome će se političari prilagoditi. Potrudite se da zaslužite naše povjerenje, dodao je Trifunović.

Glumac Nikola Kojo naveo je da je posljednji cilj protesta da istraju u svemu ovome, do, kako je rekao “blokada, do kordona, do neplaćanja svega, do potpune građanske neposlušnosti”.

– Cilj je da ubijedimo političke partije da napuste institucije – dodao je Kojo.

Obojica su okupljenima poručili da ne gađaju RTS jajima.

– Ako ste ponijeli nešto da bacate, nemojte, to je sve naše – rekao je Trifunović.

 

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!