NOVI GLAS

Vučić : Srbi često ne shvataju koliko je važan dogovor sa Albancima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je veoma bitno da imamo osovinu mira sjever – jug, odnosno da Srbi i Albanci moraju da se dogovore zbog budućnosti.

Vučić je, na pitanje novinara austrijske državne televizije ORF da li će Rusija, kao su što mnoge zemlje EU, među kojima i Austrija, najavile da će podržati svako rješenje do kojeg dođu Beograd i Priština, naglasio da je i juče predsjednik Rusije Vladimir Putin ponovio nedvosmisleni stav o Kosovu.

– Isti taj stav slušam u posljednjih pet godina od Rusije. Ono što je važno jeste to što sam sve vrijeme govorio i ponavljam da radimo na dogovoru, ne zbog Rusije i Austrije, niti zbog Amerike, već zbog sebe. Srbi i Albanci moraju da se dogovore zbog budućnosti – rekao je on.

Ukazao je da postoje priče da je Vučić izdajnik, upitavši šta je to izdao i da ne znaju da mu odgovore na to.

– Osim što sam popravio poziciju Srba na Kosovu i Srbije. Vi dobro znate koliko je drugačija pozicija Srbije u međunarodnoj zajednici – rekao je on.

Vučić je naglasio da je ono što Srbi ne žele često da razumiju koliko je važan dogovor sa Albancima.

– Nama je važno da imamo osovinu mira sjever i jug. Moramo da počnemo da tretiramo i razumijemo da Albanci imaju svoj interes. Ne možemo da se pravimo da ne postoje, da će da nestanu, da ćemo ih otjerati ili skloniti preko Prokletija – istakao je on.

Vučić je rekao da se plaši, ako ljudi to neće da razumiju, da možemo vrlo lako da skliznemo u nesreću i katastrofu velikih razmjera.

– Mogao bih oštrije da govorim o Albancima koji su neodgovorniji. Ne rade ništa drugo nego što se dodvoravaju svom narodu. Kada pričaju o kompromisima, uvijek ”prošire” svoju teritoriju. Šta možete da uradite na to, nego samo da se nasmijete – dodao je on.

 

(tanjug)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!