NOVI GLAS

Trivić : Pet miliona za infrastrukturne projekte institucija kulture

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da je resorno ministarstvo izdvojilo oko pet miliona KM za investicije u infrastrukturne projekte institucija kulture u Srpskoj.

Trivićeva je istakla da objekti ustanova kulture treba da budu reprezentativni za posjetioce, te da imaju dobre uslove za rad.

“Potrebno je i da sarađujemo zajednički kada je riječ o projektima i programskim aktivnostima, koji treba ne samo da pozicioniraju i stvaraju određen kvalitet kulture u Srpskoj, nego će nas adekvatno predstaviti i u inostranstvu”, rekla je Trivićeva nakon sastanka u Banjaluci sa direktorima republičkih ustanova kulture.

Ona je navela da je na sastanku bilo riječi o problemima sa kojima se suočavaju rukovodstva ovih institucija, te najavila da će što prije početi njihovo rješavanje.

“Sredstva će biti uložena u saniranje loše krovne konstrukcije, te izgradnju organizacionih jedinica unutar ustanova kulture, kako bi publika imala i bolju programsku ponudu. Značajan problem sa kojim se suočavaju institucije kulture na području Banjaluke jesu i zaostala dugovanja za grijanje i drugi komunalni troškovi”, rekla je Trivićeva.

Ona je dodala da postoje i određeni problemi neriješenih imovinskopravnih odnosa objekata u kojima su smještene pojedine institucije, a koji predstavljaju prepreku prilikom apliciranja projekata za međunarodne organizacije.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!