NOVI GLAS

Novi obračun DEMOS-a i DNS-a, ovaj put u Šekovićima

  • Na posebnoj sjednici smjenjen predsjednik Skupštine Mitar Lazić iz DEMOS-a, a izabran Siniša Jovičić (DNS);
  • Razlozi razrješenja su što Lazić nije sarađivao sa izvršnom vlašću i nije dovoljno dobro obavljao svoju funkciju, kaže novi predsjednik Skupštine;
  • Lazić odbacuje te navode, tvrdi da je uzroci smjene isključivo politički;

Odbornici Skupštine opštine Šekovići danas su većinom glasova na posebnom skupštinskom zasjedanju smijenili dosadašnjeg predsjednika Skupštine Mitra Lazića (Demos) i umjesto njega izabrali Sinišu Jovičića (DNS).

Za smjenu Lazića glasalo je 12 od 15 prisutnih obornika, na čiji zahtjev je i pokrenuta skupštinska inicijativa za smjenu, rekao je Srni novoizabrani predsjednik SO Siniša Jovičić.

“Naš odbornički klub `Šekovići`, koji ima devet odbornika, smatra da dosadašnji predsjednik SO nije obavljao povjerenu funkciju dovoljno uspješno i nije imao dobru saradnju sa izvršnom vlašću, što su i razlozi razrješenja”, rekao je Jovičić.

On je naveo da su za smjenu Lazića glasali odbornici SDS-a, SNSD-a, DNS-a, Ujedinjene Srpske, SRS “Dr Vojislav Šešelj”, Napredne Srpske i Socijalističke partije, dok su tri listića bila nevažeća. Sjednici su prisustvovala i tri odbornika PDP-a.

Smijenjeni Lazić rekao je Srni da nisu tačne tvrdnje da nije dobro obavljao svoju funkciju i da nije sarađivao sa izvršnom vlašću.

On je rekao da je uzrok smjene političke prirode, ali nije želio da ga komentariše.

Lazić nije prisustvovao današnjoj posebnoj sjednici, na kojoj je donesena odluka o njegovom razrješenju.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI